“EMEL ŞAHİNGÖZ – KÜLTÜR VE ETKİLEŞİM – TÜRK DİLLİLERİN TÜRKİYE TÜRKÇESİ ÖĞRENİMİ ÜZERİNE ANTROPOLOJİK BİR ÇALIŞMA, 2025”

Yazar: Emel ŞAHİNGÖZ

ORCID: https://orcid.org/0000-0001-5123-733X

“Türkçenin yabancılara ve Türk dilli bireylere öğretilmesi, dilin uluslararası görünürlüğünün artırılması, kültürel aktarımın sağlanması ve dilsel sürekliliğin korunması açısından önemli bir alandır. Yabancılara Türkçe öğretimi, Türkiye’nin kültürel diplomasisine ve akademik etkileşimine katkı sunarken Türk dillilere Türkçe öğretimi, ortak dilsel mirasın güçlendirilmesi, karşılıklı anlaşılabilirliğin artırılması ve Türk dünyasında iletişim ağlarının geliştirilmesi bakımından stratejik bir işlev üstlenmektedir. Bu iki öğretim alanı, dil öğretim yöntemlerinin çeşitlenmesini ve Türkçenin küresel ölçekte işlevsel bir iletişim dili olarak konumlanmasını desteklemektedir. Bu bağlamda Dr. Emel Şahingöz tarafından “Kültür ve Etkileşim – Türk Dillilerin Türkiye Türkçesi Öğrenimi Üzerine Antropolojik Bir Çalışma” adlı eser kaleme alınmıştır.”

Atıf:

Kılıç, M. (2025).  Emel ŞAHİNGÖZ, Kültür ve Etkileşim – Türk Dillilerin Türkiye Türkçesi Öğrenimi Üzerine Antropolojik Bir Çalışma, 2025. Kâşgarlı Mahmud Dil ve Edebiyat Dergisi. 1(2), 63-67.

Paylaş
Bağlantıyı kopyala